درباره ما | تماس با ما

مشاوره رایگان : 6100071 98915+

09 50
بدون نظر
تاریخ آخرین بروزرسانی : 15 دسامبر 2022

وردپرس بهتر است یا جوملا؟

یکی از رایج ترین سوالات کاربران در رابطه با راه اندازی سایت این است که از چه سیستمی برای مدیریت محتوای سایت استفاده کنند. وردپرس و جوملا، دو سیستم قوی مدیریت محتوایی هستند که جهت راه اندازی سایت کاربرد دارند. هر یک از این سیستم ها طرفداران زیادی دارند، پس اگر بخواهید با توجه به نظر کاربران سیستمی را جهت راه اندازی سایت خود انتخاب کنید، ممکن است در میانه راه به مشکل بر بخورید. پس بهترین راه این است که با توجه به نیاز خود، سیستم مورد نظر را جهت مدیریت محتوایی سایت انتخاب کنید.

در ادامه عملکرد هر یک از این سیستم ها، یعنی جوملا و وردپرس را بررسی می کنیم:

جوملا یا وردپرس؟ کدام سیستم را برای مدیریت محتوایی سایت خود انتخاب کنم؟

کار کردن با سیستم های مدیریت محتوایی جوملا و ورد پرس نسبتاً ساده است، همچنین از نظر پشتیبانی و وجود منابع موقعیت مناسبی دارند. همین ویژگی ها سبب شده است که این دو سیستم قدرتمند همواره با یکدیگر در حال رقابت باشند.

بر اساس آمارهای منتشر شده، سیستم مدیریت محتوایی وردپرس نسبت به جوملا طرفداران بیشتری دارد، اما هر دوی این سیستم ها معایب و مزایایی دارند، به هر حال، در طراحی یک سایت مدرن به کاربر کمک زیادی خواهند کرد.

حال میخواهیم سیستم های جوملا و وردپرس را در چهار معیار با یکدیگر مقایسه کنیم. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

قبل از اینکه سیستم‌ های جوملا و وردپرس را با یکدیگر مقایسه کنیم، لازم است چند نکته مهم را در نظر بگیریم:

نکته 1:  سیستم های مدیریت محتوا به عنوان نرم افزار شناخته نمی‌شوند، بلکه مفسر های پایگاه داده هستند. بعد از نصب هر یک از این سیستم ها روی وب سرور، خروجی سایت قابل مشاهده خواهد بود. برای راه اندازی سایت خود لازم است وب سرور را تحت عنوان هاست از یک شرکت دیگر خریداری کنید.

نکته 2: بر اساس سرعت پردازش اطلاعات و میزان ترافیک شبکه، باید هاست مناسبی را تهیه کنید، در غیر این صورت سیستم مدیریت محتوایی مورد نظر پاسخگوی نیازهای شما نخواهد بود.

برای آگاهی از مزایا و معایب جوملا و وردپرس هر یک از این سیستم ها را در حالات زیر با یکدیگر مقایسه می‌کنیم:

  • میزان بهینه سازی جوملا و وردپرس چقدر است؟
  • امنیت وردپرس بیشتر است یا جوملا؟
  • هر یک از سیستم های جوملا و وردپرس در سفارشی سازی چه میزان پتانسیل دارند؟
  • هر یک از سیستم های وردپرس و جوملا در مدیریت محتوا چقدر پتانسیل دارند؟
ابزار yoast SEO,افزونه EFSEO,افزونه yoast SEO

میزان بهینه سازی جوملا و وردپرس چقدر است؟

میزان سئو و بهینه سازی سایت، از جمله عواملی هستند که در موفقیت سایت شما موثر خواهند بود، چرا که در صورت بهینه بودن سایت، کاربران راحت تر مطالب مورد نیاز خود را پیدا می کنند.

_ سرمایه گذاری روی جوملا موفق تر است یا وردپرس؟

هر سایتی برای موفقیت به سرمایه‌گذاری نیاز دارد. سرمایه گذاری روی سایت یا سیستم های مدیریت محتوا به دو شکل مستقیم و غیر مستقیم صورت می پذیرد.

_ سرمایه گذاری مستقیم

سرمایه گذاری مستقیم به صورت تبلیغات انجام می‌شود و سایت ها برای حفظ کاربران خود و بالا رفتن درصد استفاده از سایت، به این نوع سرمایه گذاری روی می آورند. سرمایه گذاری مستقیم در فروم ها و سایت ها انجام می شود.

_ سرمایه گذاری غیر مستقیم

سرمایه گذاری غیرمستقیم از طریق موتورهای جستجو انجام شده و اهمیت زیادی دارد. در سرمایه گذاری غیرمستقیم تمرکز اصلی طراحان سایت بر روی رفتار موتورهای جستجو است. در این نوع سرمایه گذاری هزینه زیادی لازم نیست.

این مطلب را از دست ندهید
تاثیر محتوا بر سئو

امکان موفقیت سرمایه گذاری غیر مستقیم در سیستم وردپرس بیشتر است یا جوملا؟

اگر کاربران از طریق تبلیغات شما به سایت وارد شوند، مشتری یا کاربر ثابت نخواهند شد. به همین خاطر، بهتر است تمرکز اصلی شما روی بهینه سازی و سئوی سایت باشد و میزان کارایی هر یک از سیستم های جوملا و وردپرس را در بهینه سازی سایت بررسی کنید.

در سیستم جوملا، کاربر می تواند کلمات کلیدی و متن توضیحات را به صورت زیر در وبسایت خود اعمال کند:

جوملا,جوملا یا وردپرس,میزان بهینه سازی جوملا و وردپرس

سیستم وردپرس با توجه به دارا بودن ابزار yoast SEO به کاربران کمک می کند تا سایت خود را به بهترین روش ممکن بهینه سازی کنند. افزونه yoast  محتوای سایت را در سه رنگ سبز قرمز و زرد طبقه ‌بندی می کند. هر یک از این رنگ ها نشان دهنده نمره کاربران به سایت شما است.

 شما با استفاده از افزونه yoast SEO می توانید جهت بهبود وضعیت سئوی سایت خود اقدام کنید، چرا که اطلاعات لازم در رابطه با اقدامات مورد نیاز جهت بهینه سازی سئوی سایت را در اختیار شما قرار داده و با استفاده از ویژگی “خوانایی نوشته” می توانید محتوای خود را کاملاً حرفه ای نگارش کنید.

وردپرس,وردپرس بهتر است یا جوملا؟,ابزار yoast SEO

در مقابل افزونه yoast SEO در وردپرس، یک پلاگین به نام پلاگین EFSEO در جوملا وجود دارد. با استفاده از این پلاگین می توانید چک لیست هایی مانند ویرایش اطلاعات متا نوشته را در انتها اضافه کنید. وارد کردن اطلاعات متا نوشته هم به صورت دستی و هم به صورت اتوماتیک امکان پذیر است. بنابراین، میزان بهینه سازی سئو سایت در وردپرس نسبت به جوملا بیشتر است.

امنیت وردپرس بیشتر است یا جوملا؟

برای پاسخ به این سوال که امنیت جوملا بیشتر است یا وردپرس؟ لازم است برخی از پارامترهای آن‌ها بررسی کنیم:

تعداد حملات به یک پلتفرم

سیستم مدیریت محتوای وردپرس به خاطر اینکه طرفداران زیادی داشته و در سایت های فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد، همواره با تهدید های امنیتی زیادی روبرو است. همچنین، سیستم وردپرس ابزارها و پلاگین های زیادی دارد که هر یک امکانات ویژه ای را در اختیار کاربران قرار می دهند، اما میزان امنیت، سازگاری با نسخه وردپرس و قابلیت اطمینان در این پلتفرم ها مشخص نیست و همین افزونه ها چنانچه به صورت بهینه کدنویسی نشده باشند، امکان ورود هکرها به سایت را فراهم می کنند.

سیستم وردپرس قابلیت تایید دو مرحله ای را ندارد و بعد از پیاده سازی باید این امکان اضافه شود. در وردپرس بسیاری از موارد امنیتی به صورت پیش فرض فعال نیست، به همین خاطر بهتر است جهت بالا بردن سطح امنیت این سیستم، روی امنیت افزونه ها و پلاگین ها تمرکز شود.

در مقابل، سیستم جوملا نسبت به سیستم وردپرس قابلیت‌های امنیتی بیشتری را به کاربران ارائه داده است. از جمله این امکانات می‌توان به قابلیت تایید دو مرحله ای اشاره کرد که به صورت پیش فرض فعال است.

بنابراین، به این نتیجه می رسیم که برای استفاده از هر یک از این سیستم ها باید قابلیت های امنیتی زیادی را پیاده سازی کرد، اما در حالت کلی سیستم جوملا نسبت به سیستم وردپرس امنیت بالاتری دارد، چراکه برای پیاده سازی قابلیت های امنیتی این سیستم ابزارها و پلاگین های کمتری نیاز است.

ابزار yoast SEO,افزونه EFSEO,افزونه yoast SEO

هر یک از سیستم های جوملا و وردپرس در سفارشی سازی چه میزان پتانسیل دارند؟

منظور از سفارشی سازی این است که کاربران مبتدی نیز بتوانند با استفاده از افزونه ها و ابزارها سیستم خود را پیاده سازی کنند. برای آگاهی از افزونه ها و پلتفرم های هر یک از سیستم های جوملا و وردپرس می‌توان به وب سایت مخصوص این سیستم‌ها مراجعه کرد.

این مطلب را از دست ندهید
بهینه سازی سورس سایت : بهینه سازی موبایل

 اما در یک نگاه کلی، سیستم وردپرس ابزارها و پلتفرم های بیشتری نسبت به سیستم جوملا در اختیار کاربران قرار داده است. البته شما بدون استناد به پاراگراف بالا و با مقایسه ابزارهایی مانند افزونه yoaat SEO در وردپرس و افزونه EFSEO در جوملا، می توانید تفاوت این دو سیستم را از لحاظ  سفارشی سازی بررسی کنید.

هر یکی از سیستم های وردپرس و جوملا قالب های زیادی برای سفارشی سازی در اختیار کاربران قرار می دهند. قالب های سفارشی سازی وردپرس نسبت به قالب های سفارشی سازی جوملا از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. شما می توانید با استفاده از افزونه ها و ابزارهای این سیستم پوسته سایت خود را طراحی کنید.

هر یک از سیستم های وردپرس و جوملا در مدیریت محتوا چقدر پتانسیل دارند؟

سیستم وردپرس در ابتدا فقط برای مدیریت وبلاگ مورد استفاده قرار می گرفت، اما با گذشت زمان و اضافه شدن قابلیت های جدید به این سیستم، می توان آن را جهت طراحی سایت های مدرن نیز به کار برد. سایت های مختلف و صفحات فرود، از سیستم های مدیریت محتوا برای راه اندازی سایت خود استفاده می کنند.

در مقابل، سیستم جوملا نیز برای راه اندازی وب سایت انعطاف پذیری بالایی دارد. همچنین این سیستم به “سیستمی با پیچیدگی بالا” مشهور شده است. کار کردن با جوملا برای کاربران مبتدی مناسب نیست، چرا که یادگیری این سیستم نسبت به سیستم وردپرس زمان بیشتری نیاز دارد.

با این حال، سیستم جوملا و وردپرس تفاوت های زیادی دارند، اما کاربرانی که از سیستم وردپرس استفاده می‌کنند، به راحتی می توانند پست های خود را سفارشی کرده و نوشته یا هر چیز دیگری را به سایت خود اضافه کنند. بنابراین، در مقایسه سیستم های وردپرس و جوملا از نظر سفارشی سازی، با توجه به اینکه یادگیری سیستم وردپرس راحت تر بوده و کاربران به سادگی می توانند سایت خود را سفارشی سازی کنند، سیستم وردپرس توانایی مدیریت و کنترل محتوای بیشتری دارد.

با بررسی معیارهای بالا به این نتیجه می‌رسیم که سیستم وردپرس نسبت به سیستم جوملا برتری دارد، چرا که مهم ترین ویژگی هایی که برای انتخاب سیستم مدیریت محتوایی جهت راه اندازی سایت باید در نظر گرفت شامل مدیریت بهتر، بهینه سازی و میزان پتانسیل سیستم می شود.  سیستم وردپرس همه این قابلیت ها را دارد، اما در مقابل، یکی از مهم ترین مقوله هایی که برای کاربران اهمیت ویژه ای دارد، امنیت سایت است. در این یک مورد، جوملا از ورد پرس امن تر است. اما این نکته را نیز در نظر داشته باشید که می‌توان قابلیت های امنیتی را روی وردپرس پیاده سازی کرد.

نتیجه گیری :

سیستم جوملا نسبت به سیستم وردپرس انعطاف پذیری بیشتری دارد و کاربران می توانند بدون استفاده از پلاگین ها و ابزارها، سایت خود را سفارشی سازی کنند، اما با این حال، سیستم وردپرس برتری های بیشتری نسبت به سیستم جوملا دارد و همین امر سبب بالارفتن درصد کاربران این سیستم شده است.

از لحاظ  بهینه سازی نیز وردپرس امکانات و توانایی های بیشتری نسبت به جوملا دارد. کاربران در زمان کمتری می توانند کار کردن با این سیستم را یاد بگیرند.اما در پایان، انتخاب سیستم مدیریت محتوا با خودتان است، چرا که اصلی ‌ترین پارامتر جهت انتخاب هر یک از این سیستم ها، نیاز های شماست.

دسته بندی ها :

اخبار | طراحی سایت

اشتراک گذاری :

ارسال نظر ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان